2017 ble et bratt år og Sense-eventyret er over, for min del.

2017 ble et bratt år og Sense-eventyret er over, for min del.

Det er snart nytt år og nye muligheter. Jeg ønsker derfor å takke deg som har heiet, gledet, styrket og motivert meg og Sense frem i tre flotte år. Jeg er veldig takknemlig!

 

I mai 2014 startet jeg enkeltmannsforetaket «Elise design» etter nesten fire flotte år i markeds-utfordreren, Vestfold Blad. Tiden var nå moden for å satse på egen bedrift, noe jeg visste jeg skulle, en gang. 

Jeg hadde jobbet cirka et halvt år som designer og digital rådgiver i Elise design da det tikket inn en forespørsel fra en bekjent som lurte på om jeg ville bli med og satse større. Sense Media i Oslo ville lage egen avdeling i Telemark og lurte på om jeg ville bidra som fagansvarlig.  Jeg var nysgjerrig, hadde opparbeidet meg en kundeportefølje og visste det var stor etterspørsel fra mindre og mellomstore bedrifter  etter markedsførings-tjenester på Facebook og Google, så jeg tok sjansen!

Jeg blei med i møter i Skien sammen med Anders Aks som også var hentet inn pga sin markedsførings-utdannelse og sitt nettverk i Grenland. Sammen jobbet vi de timene døgnet hadde og vi ble godt mottatt av både næringsliv, bransje og kommune høsten 2014.

Vi leide kontorer av Håkon Andersen på Myren i Skien og etter en stund trang Sense noen som kunne styre skuta inne og Håkon ble ansatt som daglig leder. Da var vi fire kloke hoder som ønsket å satse sammen, og Sense Kommunikasjon AS blei etablert.

Telemark Fylkeskommune hadde på det tidspunktet akkurat kjørt i gang et pilotprosjekt som skulle bidra til større digital synlighet og vekst i næringslivet, og med prosjektleder Hugo Pedersen bak rattet gikk det utrolig bra. Jeg er Hugo og Fylkeskommunen en stor takk skyldig for den pangstarten Sense fikk i sin etablering i Telemark. Vi ble vinteren 2015 stolt fagpartner og bransjekollega med alle de andre flinke byråene i Telemark, og jeg fikk holde kursene i sosiale medier sammen med Mats Flatland i Fjuz kommunikasjon (Mediateam). I tre flotte år samarbeidet en hel reklame- og kommunikasjons-bransje i prosjektet «Telemark Online» som var et helt unikt prosjekt med fokus på vekst og synlighet i næringslivet.

Sense hadde et mål om å hjelpe små- og mellomstore bedrifter med synlighet og salg i sosiale medier - et budskap som etter ganske kort tid satte seg i markedet. Sense vokste og sommeren 2016 var vi 7 ansatte. Sense hadde som alle gründerbedrifter voksesmerter og veien var til tider bratt, men vi hadde klokketro på forretningsidéen vår og kjørte på med fullt engasjement og stor kraft. Vi jobbet mye og til tider dreide alle døgnets timer seg om Sense og «Sensefamilien» vår. Men vi var enige om at så lenge det var moro så var det verdt det.

Men alle gründerbedrifter med vekstpotensiale trenger spesielt tre viktige ting; et profesjonelt styre, investorer og en økonomisk controller. Vi trang råd og veiledning på veien som vi ikke fikk og etter tunge måneder med sterk uenighet internt valgte jeg i juni 2017 å trekke meg ut. Jeg hadde ikke mer å gi og uenighetene internt var for store om veien videre.

Det var med tungt hjerte at jeg forlot »babyen min», men noen ganger går ikke alt etter planen. 

Årene i Sense har lært meg utrolig masse, jeg har erfaringer som jeg aldri ville vært foruten og engasjementet mitt for ledelse, sosiale medier og kommunikasjon er om mulig bare blitt enda større.

Siden sommeren har jeg reist rundt med mine foredrag i kommunikasjon, omdømmebygging og sosiale medier - noe jeg har trivdes utrolig godt med og jeg føler meg utrolig heldig som får lov til å gjøre akkurat det. Jeg etablerte også foreldrekurset «Trygge digitale foreldre» i sommer og som nå før jul fikk en skikkelig pangstart da jeg inngikk et samarbeid med Larvik kommune. Fra 2. januar 2018 begynner jeg også som rådgiver i sosiale medier for Færd kommunikasjon AS i Tønsberg, noe jeg gleder meg masse til.

Jeg ønsker å takke alle ansatte i Sense for all den stå på viljen dere har vist, selvom det til tider har vært bratte læringskurver. Dere har svettet, blitt utfordret og lært meg masse - dere er helt unike og jeg ønsker dere alt godt videre i nye utfordringer.

Jeg ønsker også å takke samarbeidspartnere, kunder og andre støttespillere som har heiet, engasjert og motivert - og ikke minst trodd på Sense hele veien. Jeg ønsker spesielt å nevne; Ungt Entreprenørskap med Bettina, Frida og Ann- Iren i spissen, alle i Telemark Online - både Hugo, Annett og de fine folka i Fylkeskommunen som satset, alle byråene i Telemark, Vekst i Grenland med Ståle, Jan Thomas og Tone, Lisette som var innom oss med sin glede og engasjement i 6 mnd, ordfører i Skien Hedda Foss Five, Andreas i Lederforum Grenland, Christin og Rune i Linkt/Lederforum Follo, rektor, lærere og elever ved Brattsbergkleiva skole, alle flotte folk i Kompetansehuset i Larvik, Gillian Hockley i Larvik kommune, Siv Hjertø i Folkeuniversitetet Larvik og Sandefjord, Tore Hansen i Larvik næringsforening, gjengen i Fanbooster i Oslo, Siri Marte og Carina i Norbrand, Tommy i Edison Wolfram, Mats og Lasse i Fjuz, Terje i Folkebadet, Bodil, alle som var med til Google HQ Dublin, alle som bidro på tidenes koseligste Sense-sommerfest i 2016, alle fine folk i Vest-Telemark, familie og venner og alle dere andre som ikke blir nevnt her - dere er ikke glemt. Tusen takk!

Til slutt vil jeg takke min gode venn og partner Anders Aks for alt vi har gjort og lært sammen - nye muligheter venter oss begge i 2018.

I dag drives Sense av Håkon Andersen, som sammen med nytt styre og nye ansatte satser videre.

Takk Telemark - jeg digger deg!

Godt nytt år!

Elise :)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.