Irriterer du deg over at poden spiller for mye?

Irriterer du deg over at poden spiller for mye?

Bekymret for at ungdommen spiller for mye? Det behøver du nødvendigvis ikke, de færreste blir nemlig avhengig av dataspill. Foto: Marit Aaby Vebenstad

Mange foreldre bekymrer seg for barnets forhold til gaming. Prøv å forstå, fremfor å fordømme, er ekspertenes råd.

Mange foreldre bekymrer seg for at barna spiller for mye. Tanker om at ungdommen blir asosial, voldelig eller får problemer på skolen assosieres gjerne med gaming.

— Foreldre er redd for at barna deres skal være annerledes og bli holdt utenfor. De er bekymret for at barnet blir innesluttet og lite sosiale av å spille, sier Elise Landa, gründer av Trygge digitale foreldre. Hun holder foredrag om trygg nettbruk for voksne med barn mellom 8-16 år. I møter med tenåringsforeldre, går gjerne denne problemstillingen igjen:

— Mange er redde for at barnet ikke vil oppleve det sosiale livet slik som foreldregenerasjon kjenner det, påpeker hun.

— Bruk sunn fornuft

Landa understreker at det ikke er farlig å spille mye, men foreldre må bruke sunn fornuft, som med alt annet i livet.

— Da vi var små kunne vi sitte timevis alene bak en dør på rommet og bygge lego. Gaming er i utgangspunktet akkurat det samme. Og det er noe som heter alt med måte, og det gjelder også her, understreker Landa.

Hun mener det er viktig å ha god dialog rundt spilling hjemme og lage trygge rammer med tydelig kommunikasjon mellom foreldre og barn.

— Et godt tips er for eksempel å begrense spillingen en god stund før leggetid. Dette gjelder for all skjermbruk, sier hun. 

Les hele artikkelen på Plusstid

 

Bestill foredrag til din skole her:

Mail: [email protected]

Tlf. 95100821

Eller på vår Facebooksiden

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.