Er det egentlig barna våre som trenger kurs i nettvett?

Er det egentlig barna våre som trenger kurs i nettvett?

Hver uke får vi høre av foreldre og andre voksne at «barn må lære om nettvett og mobilbruk fordi de gjør så mye dumt på nett»...!  Det er jo da et stort paradoks at det er vi voksne som forpester kommentarfeltene på nett.

Barna våre er antagelig bedre enn oss i det meste på nett, men de trenger som i resten av hverdagen sin trygge voksne med gode holdninger og verdier.

Du står antagelig i fare for at de hermer etter din digitale adferd - og hvordan står det egentlig til med den?

Har du tenkt på at netthat truer demokratiet vårt? Ytringsfriheten vi har i Norge er unik, men den står for fall.

Du må snakke med barna dine om empati, gode holdninger og verdier som også gjelder på nett. For det er jo sånn at kan du ikke rope det du har å si ut på et kjøpesenteret i fysisk liv, så kan du heller ikke skrive det på nett.

«Barn må få mer frisk luft og bevege seg mer» sier ofte foreldre på foredragene jeg holder... Ja, men da må du ta de med ut da.

Barn ønsker å bli lekt med, være sammen med oss og dele opplevelsene sine sammen med oss. Det har de alltid gjort. Men det er ingen barn som synes det er kult å gå på skitur (alene) når mamma bare skal legge ut et bilde på Instagram mens hun balanserer staver og ski for å ikke ramle eller pappa bare skal svare på noen mail mens poden får beskjed om å skrelle en appelsin i mens.

Hvordan er egentlig din mobilbruk sammen med barna?

På tide å stikke finger´n i jorda!

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.