Prøvde å lokke unge til fest med skode­spelaren: – Veldig ubehageleg

Prøvde å lokke unge til fest med skode­spelaren: – Veldig ubehageleg

Jeg ble spurt av NRK hva jeg tenkte om denne saken og jeg sa som jeg pleier å si at kritisk medieforståelse er en hygienefaktor på lik linje med nok søvn, frisk luft og sunn mat - og det må vi lære barna våre. 

Men når det er sagt så må myndighetene våre ta mye mer ansvar og det må strengere regulering til. Foreldre og lærere trenger veiledning og gode råd fra trygge informasjonskilder som kan hjelpe i hverdagen for å få til den gode dialogen rundt kjøkkenbordet i de tusen hjem. 

Kritisk medieforståelse og kildekritikk må få større fokus!

Fra saken:

– Mista litt retning

Elise Landa er ekspert på kommunikasjon og sosiale medium.

Ho blir ikkje overraska over å høyre om det som skjedde med Müller.

– Det har alltid vore viktig å vere populær og kul. Difor gjer folk slikt for å tiltrekke seg dei som vil vere blant dei som er populære og kule.

Ho meiner at det digitale samfunnet vi lever i no ikkje gjer situasjonen enklare, snarare tvertimot.

– Da blir det jo slik at vi trur på det som er for godt til å vere sant. Eg føler at vi har mista litt retning som menneske, seier Landa.

Ho forstår godt at Elli R. Müller blir bekymra og redd når nokon brukar hennar namn og bilde for å lokke til seg folk.

– Når menneske kan få seg til å ta skjermdump av ein kjendis og legge det i eit arrangement, er jo nesten enda verre enn all den fakedritten vi omgir oss med heile tida, meiner Landa.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.