Hvilke forventninger har du?

Hvilke forventninger har du?

Odd Nordstoga sa til KK i påsken; - «Det er flott å stå her og se ut på vinteren. Hvis du legger forventningene der, så har du gode sjanser til å leve et lykkelig liv».

Vakre ord, synes jeg.

Vi skaper selv våre forventninger til livet. Vi skaper selv kravet til når det er godt nok. ...men blir det godt nok noen gang?

Jeg tror det er viktig å ha det godt og kose seg i de situasjonene man er i. Livet er en prosess, det blir som regel aldri «helt konge», men det kan bli godt nok.

Det er prosessen som er livet, og ikke målet. 

Ingen vet hvor mange år og stunder du har til å skape dine egne minner. Hvilke spor vil du at det skal ligge igjen etter deg? I min verden er det viktig å ikke plage seg selv, men være raus - også med seg selv.

Det må være rom for å feile og reise seg opp igjen.

Påsken er tiden som gjerne er bestemt på forhånd. Den er bestemt av forventningene våre. Det er bestemt at det er tiden for lykke og det perfekte. Men kanskje burde det heller være mer tid til familie, venner, inkludering og raushet?

IMG_7044

Vakre Haukelifjell

 

Hverdagslivet har flest dager. Og hverdagslivet er ikke perfekt, ei heller skal det være det. Det er godt nok.

Per Fugelli sa at vi skulle ta vare på flokken vår og at felleskapet er mer verdt enn vitaminer, lavkarbo og 5 om dagen... og at vi må lære av Askeladden; -«vi må tro godt om dem vi møter på vår vei. Når vi hjelper andre glemmer vi våre egne mål og vi viser hverandre tillit. Da bryr vi oss om flokken vår gjennom solidaritet».

Fugelli døde av kreft i 2017 og nå har han var inne i sine siste dager bestemte han sammen med legene at siste dans var kommet. For de neste månedene hadde han laget det han kalte «en vidunderlig halvårsplan». – «Jeg skal til Jæren og møte våren, slåss mot Frp og fremmedfiendtlighet og til Italia med barnebarna og spise iskrem».

Han var en klok mann med et varmt hjerte. 

Uansett hvor du er og hva du gjør i din påskeferie, så kan du bli med og skape trygge og rause flokker der du er. 

Nå skal jeg sjekke påskelammet som står i ovnen... Også skal jeg tenke at det helt sikkert er godt nok.

God påske til deg fra meg.

Elise

IMG_7100

Her er mitt påskeparadis.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.