Vi må tørre å snakke om det vi ikke forstår

Det å være en god rollemodell i dagens medielandskap er en utfordring; men noe av det viktigste vi kan gjøre er å lytte til barna og være nysgjerrig på ny teknologi, sosiale medier og gaming. Pekefinger og frykt skaper bare større avstand mellom barn og voksne.

Kroppspress, redigeringsapper og sosiale medier

«Digital rådgiver Elise Landa støtter opp under bekymringen til Polliani rundt redigeringsapper og skjønnhetsideal. Landa sier til MinMote, at mennesker i alle aldre, men særlig barn og unge blir påvirket av det de ser i sosiale medier. – Redigering og bruk av filter vil skape en mye større usikkerhet rundt egen verdi hos oss alle, men spesielt barn og unge er utsatt. Det søkes aktivt etter «bevis» på spørsmål som «er jeg god nok?», hver eneste dag, sier hun».

Les hele saken her

Covid-19, falske nyheter og kritisk medieforståelse på NRK P1.

Det er ekstreme mengder falske nyheter og skremselspropaganda om korona på nett. Dette er barn og unges fritidsarena og vi må hjelpe dem å navigere i en jungel av frykt og konspirasjonsteorier. Men for å klare det må vi selv heve vår egen mediekompetanse. Det er like mye falske nyheter på Tik Tok som på Facebook og videoer som er sett av barn har millioner av visninger. Er du god på kildekritikk?

 

This is a great place to put your CTA that you have been building towards in your video.

DISMISS MESSAGE

Bli bedre på kritisk medieforståelse?

Hjelp barna dine å utvikle kritisk medieforståelse. Klarer du å avsløre falske nyheter eller å se forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold på nett? Hvem er egentlig avsender? Kan jeg stole på denne informasjonen? Prøver noen å selge meg noe? Det er like viktig å lære barna om falske nyheter som det er å lære dem å spise riktig og ha nok fysisk aktivitet.

Bekymrer du deg for gaming og skjermbruk?

Lær hvordan du prater med barna om deling av bilder, spilling og mobbing med vårt onlinekurs for foreldre.

Et annerledes foreldrekurs

Med et online foreldrekurs kan du se leksjonene og lese i arbeidshefte når det passer deg. Enten det er i bilen mens du venter på at ungene skal bli ferdig med treningen, eller det er en tidlig søndagsmorgen hvor du har tid til å nyte en god kopp kaffe og kose deg med å lære noe nytt.

Uansett når du tar kurset, så er alt bygget opp og satt sammen til en rekkefølge der du, sakte, men sikkert blir en trygg digital voksen sammen med barna dine. En helt ny måte å tenke foreldrekurs på.

Onlinekurset er for deg som har barn mellom 5 og 16 år og som ønsker å være en god og trygg rollemodell for barna i en digital hverdag.

Kurset gir tips og veiledning om:

 • Hva er sosiale medier.
 • Hvordan er dagens barn og unge annerledes enn oss.
 • Hvordan håndtere konflikter rundt spill og gaming.
 • Aldersgrenser på nett.
 • Bildedeling på nett.
 • Holdninger på nett.
 • Hva sier barn og unge om egen nettbruk.
 • Hvordan snakker vi om trygg bruk av nett hjemme.
 • Hva sier Kripos om trygg bruk.
 • Hva sier Medietilsynet sin rapport om barn og medier.
 • Sikkerhet og passord.
 • Få tips til den gode dialogen hjemme rundt kjøkkenbordet.
 • Hvordan kan nettspill bidra til viktige ferdigheter hos barna.
 • Mobbing og press.

Kunnskap skaper trygge digitale voksne

Kjøp onlinekurs 490,-

Foredrag til din skole?

Hvis du ikke ønsker onlinekurs holder vi også fysiske foredrag. Send en forespørsel på mail [email protected] hvis du ønsker et foredrag til din skole, FAU eller barnehage.

Livsmestring i en digital tid

Vi fikk en forespørsel fra Larvik kommune om å lage et foredrag med tittelen; livsmestring i en digital tid og nå tilbyr vi dette til alle kommuner, skoler og andre. Litt av innholdet kan du se Elise fortelle om i videoen under her. Da Larvik-skolen inviterte til møte i Sliperiet om unges bruk av digitale plattformer vakte det stor interesse. Det var påmelding på forhånd, og de 400 plassene ble raskt opptatt. Tuva Enger, virksomhetsleder for skole, gledet seg over engasjementet. – Oppslutningen sier noe om aktualiteten. Unge i dag er i en digital verden. Den må vi som voksne bli kjent med for å kunne gi gode råd og veiledning, sa hun.

 

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker dette foredraget i din kommune eller på din skole. Mail: [email protected]

GRUNNLEGGENDE KUNNSKAP

Sosiale medier, mobilbruk og mobbing

«Har du noen gang spurt barna dine om hvordan dagen har vært på nett»? Det gjør vi helt naturlig når barnet har vært på fotballtrening. Det vi ofte glemmer er at sosiale medier også er en fritidsarena og man må ta sin del av oppfølgingen også her.

Dagens foreldrerolle og barns rett til privatliv

Hvordan skal vi klare å være gode rollemodeller når vi ikke kan så mye om den digitale aktiviteten til barna våre? Barnet ditt ønsker at du er tilstede fra tidlig alder, spør hva som skjer på nett ved middagsbordet og ha klare regler, men la dem få ha sitt eget privatliv. 

Trygg nettbruk, spill og aldersgrenser

Barn og unge bruker mobilen sin i gjennomsnitt 6 timer hver dag, da må vi passe på at de er trygge på nett. Det er vi voksne som har ansvaret for å tilrettelegge for trygg nettbruk.

 

«Barn og unge trenger trygge digitale voksne som kan bli med på den digitale reisen i hverdagen».

"Er du usikker på hva barnet ditt gjør i den digitale verden, så er dette kurset et must å ha i bakhodet. Jeg følte meg som en dronning etter endt kurs."

Charlotte Nyquist
Mamma til gutt 10 år

Sånn virker det

Når du har bestilt foreldrekurset får du en e-post med link til kurset. Du bruker den e-post og passord du laget når du kjøpte for å få  tilgang til din egen side hvor hele kurset ligger med alle videoer og arbeidshefte. 

Det er 11 leksjoner/ videoer med tilhørende arbeidshefte som du kan se og jobbe med når du ønsker. Det virker også fra smarttelefonen.

Hvis du har spørsmål eller innspill så er det eget kommentarfelt du kan bruke. 

Det er nesten som å gå på skole hjemmefra, bare mye bedre :)

Ønsker du å foredrag for foreldre og barn på din skole? Send en mail til [email protected]

 

100% Fornøydhetsgaranti

Din opplevelse av foreldrekurset er viktig og vi gir deg derfor pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd. Send en mail på elise@eliselanda.no - Innen 7 dager etter at tilgangen er mottatt. 

Jeg har som mål at foreldre skal bli trygge på egne ferdigheter!

Jeg heter Elise Landa og det er jeg som er grunnlegger av foreldrekurset «Trygge digitale foreldre». Jeg jobber som rådgiver, kurs- og foredragsholder i sosiale og digitale medier. Trygge Digitale Foreldre etablerte jeg våren 2017 for å kunne bidra enda mer til forståelse mellom barn og foreldre i en digital hverdag hjemme rundt kjøkkenbordet. Uten den gode dialogen mister vi kommunikasjonen, den gjensidige respekten og tryggheten mellom barn og foreldre i en digital hverdag. 

"Foreldrekurset er lett å følge grunnet en engasjert og kunnskapsrik foreleser. Liker spesielt godt alvorsorda og ansvaret som blir gitt oss foreldre. Få med deg dette kurset! Plutselig er du mye klokere."

Ann Kristin Holt Mikalsen
Veileder i Larvik kommune og mamma til to

«Barn trenger voksne som ønsker å lytte og forstå. De trenger en trygg plattform hjemme hvor det er trygge rammer rundt sunn og fornuftig bruk av skjerm og teknologi»

"Dette er en investering i barnets velbefinnende. Kan også brukes som et oppslagsverk. Effektivt, enkelt og forståelig også for de som ikke er særlig bereist i den digitale verden."

Eva Nilsen
Mamma til gutt på 9 år og jente på 12 år

Trygge digitale foreldre på NRK P1

Det hjelper ikke med pekefinger, digital husarrest og mobilforbud i møte med barn og unge.

 

This is a great place to put your CTA that you have been building towards in your video.

DISMISS MESSAGE

En mamma forteller om sin opplevelse av foreldrekurset.

«Det har endelig blitt husro hjemme og det er jeg veldig takknemlig for». Trude, mamma til jente på 15 og bonusmamma til gutt på 12.

 

This is a great place to put your CTA that you have been building towards in your video.

DISMISS MESSAGE